Blagdan svete Marije Krucifikse – Dan Doma

U jedinstvenom ozračju našega Doma 15. prosinca proslavili smo poseban trenutak posvećen životu i nasljeđu Sv. Marije Krucifikse. Njezino iznimno predanje Bogu i hrabro suočavanje s izazovima naslijeđa su  koja i danas duboko oblikuju našu zajednicu. Ovogodišnje pripreme uključivale su devetnicu, ukrašavanje prostora i posebnu pripremu za svečanu večeru.

Ujedno želimo istaknuti da je ova posebna godina obogaćena blagoslovom domske kapelice, stvarajući duhovni prostor gdje smo zajedno iskusili misno slavlje vođeno biskupon mons. Rokom Glasnovićem. Njegove nadahnjujuće riječi navele su nas na razmišljanje o životnom putu svete Marije Krucifikse te nas potakle da i mi budemo nositelji ljubavi i brige prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ovaj dan nije samo obilježen svečanostima, već i zajedništvom te predanošću časnih sestara i svih djelatnika i učenica Doma. S ponosom ističemo njihovu posvećenost primjeni vrijednosti koje je utemeljila Sv. Marija Krucifiksa. Nakon mise, uslijedila je svečana večera na kojoj  smo blagovali plodove našega rada, a noć je nastavljena u pozitivnoj i veseloj atmosferi zabave.

Neka ova svečanost i dalje bude podsjetnik na našu zajedničku svrhu i obavezu prema humanosti, te inspiracija za nastavak putovanja u duhu ljubavi i brige za druge. Hvala svima koji su svojim trudom pridonijeli ljepoti ovog posebnog dana u našem Domu.

Tekst napisala: Draga Bošković, učenica 3. razreda

Blagoslov naše domske kapele i dolazak biskupa učinili su ovaj dan još posebnijim. Kapela je sada dobila dodatni sjaj, a riječi biskupa zasigurno ćemo pamtiti. Njegov zaključak bio je jasan – ljubav oblikuje naše živote. (Mihaela Miljević, učenica 3. razreda)
Dan u kojem slavimo blagdan naše zaštitnice sv. Marije Krucifikse i dan kad smo podsjećeni na vrednote našeg života unutar zidova ovog doma, naše oplemenjivanje kulturom življenja usmjerenom ljudskim i duhovnim vrijednostima. (Sara Ćerlek, učenica 2. razreda)