Dan Doma 2022.

U prosincu obilježavamo dan Doma, odnosno spomendan sv. Marije Krucifikse. 

Sv. Marija Krucifiksa je utemeljiteljica družbe sestara Ančela, Službenica Milosrđa kojima pripadaju i naše časne sestre. Ona je svoj život posvetila Bogu i bila toliko hrabra da u najgorem vremenu, kada je vladala kolera otrči u bolnicu kako bi pomogla ljudima. 1853. godine šalje svoje sestre u Dubrovnik sa jednim ciljem – odgoj i obrazovanje ženske mladeži. Upravo zbog toga naš Dom ponosno nosi njeno ime i 15.12. je za našu domsku zajednicu jedan od najvažnijih dana u godini. Dani priprave su upotpunjeni devetnicom i ukrašavanjem prostora te posebnom pripremom za svečanu večeru.

Ove godine smo imali još jedan poseban razlog za slavlje koji je upotpunio i obogatio naš Dom, a riječ je uređenoj domskoj kapelici u kojoj je 14. prosinca u 19:00 sati održano misno slavlje predvođeno don Hrvojem Katušićem. Don Hrvoje nas je nadahnuo riječima evanđelja i životnim iskustvom sv. Marije Krucifikse da i mi budemo one koje će u svome djelovanju odvajati vrijeme za druge u potrebi i pomagati bližnjima. Nakon mise smo imali svečanu večeru gdje smo zajedno blagovali plodove naših ruku, a noć se u pozitivnoj i veseloj atmosferi nastavila zabavom.  

Zahvaljujemo se našim časnim sestrama i svim djelatnicama Doma koji su posvetili svoj život primjenjivanju poruke Sv. Marije Krucifikse i stvaranju što ugodnijeg doma za nas te svima koji su sudjelovali u pripravi za ovaj važan dan. 

 

Tekst napisala: učenica Draga Bošković, 2.razred

Fotografije: učenica Mihaela Miljević, 2. razred