Duhovna obnova prvih i drugih razreda

Duhovna obnova i osobni životni susret s Bogom, Vječnom Ljubavi, potreba su svakoj duši da bi doista doživjela
Krista kao živoga Boga i Njegovu prisutnost u životu.
U našem domu se od 10. do 12. veljače održala duhovna obnova za učenice 1. i 2. razreda, a vodili su je don Tomislav
Bašić i Hrvatsko Nadzemlje.
Susret je započeo u petak navečer upoznavanjem te su Hrvatski Nadzemljaši izvođenjem skeča stvorili odličnu atmosferu. U skeču se prikazuje Adam koji živi u raju ali mu je dosadno jer nema s kime provoditi vrijeme. Bog mu stvara Evu po njegovoj slici i prilici, ali Adam nije zadovoljan Božjim odabirom. Odbacuje Evu od sebe i naposljetku opet ostaje sam… svi smo mi nekada poput Adama, fokusirani na nedostatke, ne shvaćajući koliko dobara nam je zapravo darovano.
Subota je započela jutarnjom molitvom u kapelici i nastavila se predavanjem. Veljača je mjesec ljubavi, a don Tomislav nam je
simbolično govorio o Božjoj ljubavi, ljubavi prema sebi samima te ljudima oko nas. Svi smo mi sa svojim manama i vrlinama „ljubljena djeca Božja“. To ćemo zauvijek i ostati, čak i kada nas svi napuste.
Nakon zajedničkog ručka i kratkog odmora slijedilo je klanjanje. To je ujedno bila prilika da saberemo svoje misli prije sakramenta ispovijedi nakon kojeg smo imali euharistijsko slavlje. Večer je bila rezervirana za zajedničko druženje kroz igru i zabavni program. Zajedno smo se smijali, podržavali i pomagali jedni drugima.
Nedjelju smo započeli na najljepši mogući način – molitvom i zajedničkim druženjem. Sudjelovali smo na svetoj misi i lijepom svjedočenju don Tomislava: „Ljubav je temelj jer je Bog ljubav i po njoj djeluje“. Kao takvu, u zalog nam je ostavio jednu zapovijed : „Ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas.“. Svi smo pozvani na ljubav i Bog nam je dao 10 zapovijedi; prve tri se odnose na ljubav prema Bogu, a ostalih sedam na ljubav prema čovjeku. One su kao dva stupa koji drže most našeg života. Ako jedan nedostaje, sve pada u vodu…Nakon mise smo zajedno ručali i našem lijepom druženju se bližio kraj te smo posljednje trenutke proveli uživajući u sunčanom danu igrajući odbojku.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su nam omogućili jedno izuzetno lijepo iskustvo, osobito našoj ravnateljici sestri Marijani Puljić, don Tomislavu Bašiću i svim Nadzemljašima koji su ova dva dana proveli zabavljajući i potičući nas na zajedništvo i ljubav. Ova duhovna obnova je primjer kako jedna mala skupina ljudi može učiniti veliki broj dobrih djela. 

 

Tekst napisala: Draga Bošković, učenica 2. razreda

Fotografije: Natalija Pervan, učenica 2. razreda