Duhovna obnova za učenice u samostanu na Kamenu u Splitu

Duhovna obnova za učenice UD Paola Di Rosa iz Dubrovnika održana je od 1. do 3. travnja 2022. u duhovnom centru sestara Službenica Milosrđa “Oaza sv. Marije Krucifikse” na Kamenu, a vodio ju je don. Hrvoje Katušić zajedno sa Dubrovačkim animatorima Ivanom, Miom, Rafaelom, Petrom i Marijanom.

 

Susret je započeo u petak navečer upoznavanjem te zabavnim dijelom kojeg su organizirali animatori. Kroz igru, pjesmu i ples su se učenice mogle bolje međusobno upoznati te upustiti u ugodnu atmosferu. Svatko je izvukao papirić sa imenom jednog od sudionika D.O.te smo osobi koju smo izvukli trebali biti “anđeli” i moliti za nju kroz ova 2 dana.

 

Subotnje jutro je započelo molitvom te predavanjem koje je svim sudionicima pokazalo nove poglede o tome kako je Bog milostiv i kako svi ljudi zaslužuju spasenje te ih potaklo na osobno razmišljanje.

 

Nakon ručka i kratkog odmora slijedilo je pokorničko kajanje na kojem smo svi mogli sabrati svoje misli prije sakramenta ispovijedi. Svi su dobili kamen. Svaki kamen predstavlja grijehe te je nakon ispovijedi kamenje stavljeno pred gospodina u znak predavanja nasih grijeha njemu. Navečer je slijedilo euharistijsko slavlje te pokorničko klanjanje. Nakon klanjanja smo večerali te se družili u zajedničkim prostorijama samostna.

 

U nedjelju smo nakon doručka imali posljednji vid druženja kroz otkrivanje “anđela”. Bilo je tu suza, osmijeha i puuuno emocija. Nakon druženja smo ručali i nakon ručka smo se lijepo zahvalili svima koji su nam omogućili da ovaj vikend boravimo u Splitu i lijepo se provedemo i duhovno napunimo baterije. Poslije smo imali euharistijsko slavlje nakon kojeg smo se uputili u jedan kratki obilazak Splita te krenuli prema domu.

Napisala: Draga Bošković, 1. razred