Novi početak za naše prvašice


Početak školske godine obilježio je i dolazak novih učenica u Dom Paola di Rosa. Naše prvašice  nisu mogle kriti uzbuđenje dok su nestrpljivo obilazile Dom, razgledavale sobe i upoznavale svoje nove prijateljice s kojima će započeti novo poglavlje u svome životu. Novi grad, nova škola, novi prijatelji – velika je to promjena za naše prvašice. Kako bismo im olakšali ovaj proces prilagodbe, već prvi tjedan organizirali smo obilazak grada Dubrovnika. Tako su naše djevojke upoznale mnoge kulturne i povijesne znamenitosti te naučile kako je i zašto sv. Vlaho postao zaštitnikom grada Dubrovnika. 

Prvi tjedan obilježio je i zajednički sastanak gdje su djevojke  upoznate s pravilima Doma. Kako bismo im boravak u Domu učinili opuštenijim, djevojke su imale priliku uživati u filmskoj večeri i kokicama, a nije nedostajalo ni glazbe i plesa. 

Naravno, nismo zaboravili ni na duhovnu dimenziju. Naime, u srijedu 19. rujna 2018. održana je svečana misa za početak nove školske godine koju je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a na kojoj su prisustvovale i naše djevojke.  Uz to, važno je spomenuti i svakodnevnu zajedničku molitvu u Domu u kojoj zahvaljujemo Gospodinu za sve milosti koje nam daje i molimo za snagu u obavezama koje nas očekuju tijekom dana.

Naše nam prvašice govore kako su izuzetno zadovoljne, a to nam svjedoče i osmijesi na njihovim licima. Nadamo se da će tako i ostati, a mi im želimo ugodan boravak i plodonosan rad i neka ih prati zagovor naše zaštitnice Doma, sv. Marije Krucifikse. J

Marina Perak, odgajateljica