Zajedno s mladima na planinarskom križnom putu

Učenice UD Paola Di Rosa priključile su se skupini od stotinu mladih Dubrovačke biskupije u subotu, 11. ožujka 2017.na trećem Planinarskom križnom putu (PKP) organiziranom na Pelješcu.

Okupljanje mladih za PKP započelo je u 8 sati u Luci Gruž, a na putu prema Pelješcu pridruživali su im se mladi iz drugih župa.

Ruta trećeg PKP-a bila je: Jurjevići – Karmen – Viganj – sv. Ilija – Orebić,  a prva postaja križnog puta bila je u kapeli sv. Jurja u Podvlaštici. Nakon toga mladi su nastavili pješačiti putem prema Vignju, dugom oko 15 kilometara. Prvog dana PKP-a molilo se prvih sedam postaja križnog puta, a uz molitvu i druženje mladi su se upoznali s crkvicama Pelješkoga dekanata. Na kraju prvoga dana smještaj je bio u Kuventu gdje su animatori za njih pripremili zabavni program.

U nedjelju, 9. studenog, mladi su nastavili Planinarski križni put prema poznatom planinarskom odredištu – brdu sv. Ilije. Završno misno slavlje bilo je u 18 sati u Orebiću.
Treći PKP organiziralo je Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije i Studentski katolički centar Dubrovnik.
Podsjetimo, Prvi PKP u Dubrovniku održan je u studenom 2013. godine, u godini priprave za Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, a na drugom PKP-u u studenom 2014. godine mladi su upoznavali ljepote Konavala. PKP-i se održavaju i u drugim krajevima Hrvatske, a dugu tradiciju imaju osobito u njezinim sjevernim krajevima.